• home
 • video
 • pas verschenen

  Dinamo Kiev-Valencia wordt in Cyprus gespeeld

  De fans van Kiev zullen naar Nicosia moeten gaan.

  De wedstrijd van donderdag tussen Dinamo Kiev en Valencia in de zestiende finales van de Europa League zal worden afgewerkt in Cyprus. De UEFA vindt de situatie in Oekraïne, waar hevige protesten tegen de president aan de gang zijn, te gevaarlijk.

  Het maandenlange protest tegen Oekraïens president Janoekovitsj treft nu ook het voetbal. Nu er een waar bloedbad is aangericht op het plein waar de protestanten verzamelen (er zouden al 26 doden zijn gevallen), vindt de UEFA dat het te gevaarlijk is om te spelen.

  De zestiende finale tussen Dinamo Kiev en Valencia zal naar Nicosia moeten verhuizen. Dnjepropetrovsk-Tottenham wordt wel gewoon in Oekraïne gespeeld. "De situatie daar is veilig en onder controle", weet Tottenham, de club van Jan Vertonghen, Moussa Dembele en Nacer Chadli.

  Met Odessa-Lyon is er nog een derde wedstrijd in de Europa League die morgen normaal gezien in Oekraïne wordt gespeeld. Wat daarmee zal gebeuren, dat is nog niet helemaal duidelijk."