• home
 • video
 • pas verschenen

  Canada-VS is ijshockeyfinale avant-la-lettre

  Canada is de titelverdediger in het ijshockey.

  Het ijshockeytoernooi krijgt met Canada-VS een halve finale om van te smullen. De Canadezen hadden het in hun kwartfinale wel niet onder de markt. Het verrassende Letland kraakte pas helemaal op het einde.

  Tsjechië spartelde in de eerste periode nog wat tegen tegen de Verenigde Staten, maar toen het op het einde van de periode 3-1 stond, moesten de Tsjechen plan-B al uit de kast halen.

  Toen het halverwege de tweede periode ook nog 4-1 werd, kon Tsjechië al zijn aspiraties opbergen. De VS (foto) drongen niet meer aan, 5-2 was de eindstand.

  De Canadezen moesten veel harder werken voor hun ticket voor de halve finales. De Letten werden nochtans overrompeld, met heel wat werk voor de goalie (57 shots op doel). Toch stond het diep in de derde en laatste periode nog altijd 1-1.

  Shea Weber brak op 7 minuten van het einde alsnog de ban. Domper op de Canadese feestvreugde was het uitvallen van John Tavares, derde in de topschuttersstand van de NHL. Tavares, die wel nog niet kon scoren op deze Spelen, heeft een beenblessure.