• home
 • video
 • pas verschenen

  BOIC: "Veldkamp mag ook Fernandez coachen"

  Eddy De Smedt begroet Bart Swings.

  Bart Veldkamp en Jelle Spruyt coachen naast Bart Swings ook nog Ewen Fernandez in Sotsji. Delegatieleider Eddy De Smedt ziet geen probleem in de samenwerking met de Franse schaatser. "Het gebeurt vaak dat een coach op de Spelen voor verschillende federaties werkt."

  De 25-jarige Ewen Fernandez combineert net als Swings het inline skaten met langebaanschaatsen en is sinds 2013 lid van Team Stressless, een schaatsteam onder leiding van Bart Veldkamp (foto) en Jelle Spruyt.

  Beide schaatsers werden dan ook in Sotsji door Veldkamp en Spruyt begeleid. Het is gebruikelijk in de schaatswereld dat coaches verschillende atleten onder hun hoede hebben.

  Delegatieleider Eddy De Smedt weet van de samenwerking en ziet er geen probleem in. "Het is geen uitzondering dat een coach voor verschillende atleten op de Spelen werkt. In het verleden konden we daar ook al voordeel uit halen."

  De coaches zijn wel op de eerste plaats in Sotsji om Swings te coachen. "Het klopt dat de coaching van Bart prioritair is voor hen. Bart en Jelle zitten immers in onze delegatie en hun verblijf is door het BOIC (Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité) betaald. We zijn heel tevreden over die samenwerking want er was geen enkel conflict."

  Ewen Fernandez werd 18e op de 5 kilometer en 40e op de 1.500 meter. Hij wou ook nog meedoen aan de 10 km, maar dat ging door een blunder niet door. Het Franse Olympische Comité was hem vergeten in te schrijven voor deze afstand.