• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgisch bobsleeduo in tranen: "Pijnlijk"

  Mariën: "We zijn een superteam geworden, ik krijg er tranen van in mijn ogen."

  De Belgische bobsleevrouwen hadden gehoopt om hun vierde plaats te kunnen vasthouden. De traantjes vloeiden dan ook rijkelijk. "Maar een jaar geleden had ik nooit geloofd dat we hier zesde zouden worden", zegt Elfje Willemsen, die niet zeker weet of ze zal doorgaan.

  "Na de vierde plaats na de eerste twee runs hadden we natuurlijk op meer gehoopt. Het is pijnlijk dat we nog twee plaatsen verliezen. Toch waren onze afdalingen vandaag al iets beter."

  "Maar ik weet dat we nog sneller kunnen", zegt stuurvrouw Elfje Willemsen. "We hadden ook wat last van kwaaltjes na de eerste dag. Vandaar dat onze starttijden ook iets minder waren vandaag."

  "We moeten tevreden zijn, want de Olympische Spelen zijn het hoogste niveau. Iedereen werkt hier het hele jaar naartoe. Een jaar geleden had ik nooit geloofd dat we hier zesde konden worden. Het is een fantastisch seizoen geweest."

  "Op de Spelen gaat het alleen om het podium. Of je dan vierde of zesde wordt, maakt niet zo veel uit", zegt Hanna Mariën. "Het is wel spijtig dat het geen Wereldbekerwedstrijd was, want dan was het na twee runs afgelopen geweest."

  Willemsen weet dat het succes ook voor een groot deel te danken is aan hun bobslee. "Ik vrees dat we een gigantische voorsprong met ons materiaal hadden. Ik vermoed dan ook dat andere teams volgend seizoen ook nieuwe sleeën zullen hebben. Dan wordt het weer wat moeilijker voor ons."

  Willemsen: "Ik weet niet of ik doorga"

  Wat brengt de toekomst voor Willemsen en Mariën? "Ik weet niet of ik doorga. Het hangt van veel factoren af. Ik wil eerst nog wat genieten van het moment en niet te veel nadenken over later."

  Mariën heeft nog wel zin in een langere samenwerking. "Ik heb altijd gezegd dat Sotsji mijn einddoel was, maar we hebben nu een heel jaar heel goed samengewerkt. We zijn een superteam geworden, ik krijg er de tranen van in mijn ogen. Wie weet kunnen we nog een jaar doorgaan."