• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgian Bullets parkeren Spanky op 6e plaats

  De Belgian Bullets konden hun topsnelheid van gisteren niet halen.

  Door een mindere tweede dag is het Belgische bobsleeduo Willemsen/Mariën van de vierde naar de zesde plaats teruggevallen. Het goud was opnieuw voor de Canadezen Humphries en Moyse, die in de laatste run nog voorbij het Amerikaanse duo vloog.

  Elfje Willemsen en Hanna Mariën waren ondanks hun vierde plaats niet tevreden over hun eerste dag. "Het kan alleen maar beter", zeiden ze. Maar dat konden ze niet waarmaken op de tweede dag.

  Hun start, sowieso hun achilleshiel, was nog trager dan dinsdag en ook het bochtenwerk ging niet vlekkeloos. Duitsland en Nederland gaan de Belgian Bullets nog voorbij in de stand.

  De strijd om het goud was razend spannend. Het Amerikaanse duo Meyers/Williams had de beste papieren, maar werd onder druk gezet door een bijna perfecte run van de Canadese titelverdedigers Humphries/Moyse (foto).

  De Amerikanen begonnen met een bonus van elf honderdsten aan hun laatste afdaling, maar ze knoeiden erop los onderweg. Het werd hun slechtste run van het toernooi. Zo mist remster Lauryn Williams haar afspraak met de geschiedenis.

  Williams had de tweede sporter kunnen worden die goud wint op de Zomer- én Winterspelen. In Londen maakte ze immers deel uit van de winnende estafetteploeg op de 4x100 meter. Williams is wel de vijfde sporter die een medaille wint op Winter- en Zomerspelen, na Eddie Eagan (boksen en bobslee), Jacob Thulin Thams (zeilen en schansspringen), Christa Luding (wielrennen en schaatsen) en Clara Hughes (wielrennen en schaatsen).