• home
 • video
 • pas verschenen

  "Brons kan, maar dan moet alles meezitten"

  Willemarck: "De Belgen kunnen onder druk presteren."

  Vanavond verdedigen de Belgische bobsleevrouwen hun vierde plaats in Sotsji. Vier jaar geleden stond ze zelf nog op de Spelen, nu volgt Eva Willemarck het voor Sporza. "Ik had gehoopt dat de Belgian Bullets dit konden, maar ik had het nooit durven uit te spreken."

  Eva Willemarck had in de trainingen al gezien dat Elfje Willemsen en Hanna Mariën in hun sas zijn op de baan in Sotsji. "Maar een training is toch anders dan de wedstrijd. Ik had dit wel gehoopt, maar nooit durven uit te spreken."

  "Het waren twee mooie runs, maar het kan nog net iets beter. Ze zullen in ieder geval goed slapen en hopelijk kunnen ze woensdag dan nog iets beter doen."

  "De vierde plaats moeten ze kunnen behouden, maar de top drie is te ver weg. Enkel als de Amerikanen veel fouten maken en Elfje twee keer foutloos afdaalt, kan het podium nog."

  Vier jaar geleden speelden Willemsen en Willemarck (foto) geen hoofdrol. Het bewijst welke weg de Belgian Bullets hebben afgelegd.

  Willemarck: "De zenuwen zullen nu minder zijn, maar de druk wel groter. Nu wordt er iets van hen verwacht. Mentaal zijn ze sowieso heel sterk. Ze kunnen die druk aan."