• home
 • video
 • pas verschenen

  Tina Maze kroont zich tot skikoningin van Sotsji

  Tina Maze skiet naar haar tweede gouden medaille.

  Tina Maze heeft haar tweede gouden medaille veroverd op de Olympische Winterspelen van Sotsji. De 30-jarige Sloveense skiester won na de afdaling ook de reuzenslalom. Violiste Vanessa Mae haalde de finish, ze werd laatste.

  Na de milde temperaturen tijdens de eerste week van de Olympische Spelen is het nu lichtjes aan het winteren in de Kaukasus. De reuzenslalom begon met temperaturen rond het vriespunt en regenweer.

  Met startnummer 1 kreeg Tina Maze zo de beste sneeuwcondities. De Sloveense, vorig seizoen winnares van de algemene Wereldbeker, zette meteen de beste tijd neer in de eerste run, niemand kwam in de buurt van haar chrono.

  Net voor de tweede run begon het zowaar te sneeuwen in het Rosa Khutor Alpine Center (foto). Maze wist haar voorsprong nipt te behouden. Ze skiede pas de elfde tijd, maar hield wel zeven honderdsten over op de Oostenrijkse skiester Anna Fenninger, winnares van de super-G.

  Het brons op de reuzenslalom was voor titelverdedigster Viktoria Rebensburg. De Duitse rondde de 54 poortjes als snelste in de tweede manche.

  Voliste Vanessa Mae haalt de finish

  Een opgemerkte deelnemer aan de reuzenslalom was de wereldberoemde violiste Vanessa Mae. De 35-jarige Britse, een olympische debutante, startte onder Thaise vlag als Vanessa Vanakorn (naar haar vader) en finishte als 67e en laatste. Haar achterstand op Tina Maze bedroeg na twee runs 50"10.