• home
 • video
 • pas verschenen

  RSCA-woordvoerder: "We steunen trainer John van den Brom"

  Gisteren kon John van den Brom toch weer dollen op training.

  De fluitjes aan het adres van John van den Brom en zijn spelers zinderen na in het Astridpark. Het bestuur spreekt alvast nog eens het vertrouwen in zijn Nederlandse coach uit: "We proberen hier samen uit te geraken." Ex-Anderlecht-trainer Hugo Broos nuanceert: "Je weet dat je je nog weinig misstappen kunt permitteren."

  De spelers van Anderlecht en hun trainer John van den Brom kregen zondagavond de wind van voren toen het voor geen meter liep tegen Bergen. Paars-wit won dan wel met 2-0, over het geleverde spel was de aanhang allesbehalve tevreden.

  Van den Brom reageerde aangedaan op het boegeroep en vanuit de spelersgroep klonk het dat de kritische fluitjes vanuit de tribunes de ploeg niet vooruithelpen.

  "Wat zondag gebeurd is, is niet leuk", zegt woordvoerder David Steegen in Het Laatste Nieuws. "We begrijpen dat de supporters ontevreden zijn, al hebben we intussen ook mails gekregen van fans die anders tegen de situatie aankijken."

  "Maar we willen een antwoord geven door te winnen en te winnen op een goeie manier. De trainer werkt alvast hard en is maandag weer vol aan de slag gegaan."

  Steegen beklemtoont: "We steunen de trainer en zijn staf. We proberen hier samen uit te geraken met de staf, spelers, het bestuur en iedereen die Anderlecht een warm hart toedraagt."

  Broos: "Tegen het publiek kun je niets beginnen"

  Hugo Broos, tussen 2002 en 2005 trainer van Anderlecht, wordt in Het Laatste Nieuws opgevoerd als ervaringsdeskundige. Ook hij weet dat het publiek in het Astridpark ongenadig hard uit de hoek kan komen.

  "Tegen kritiek in de media kun je je nog wapenen, maar als je het publiek tegen je krijgt, kun je daar niets tegen doen", zegt Broos.

  "Ik zeg niet dat dit het einde is, maar het is wel zowat het ergste dat je als trainer van Anderlecht kan overkomen. Je bent hulpeloos. Het enige wat dan telt is het resultaat. En dan nog: bij Anderlecht moet de manier waarop ook goed zijn."

  "Je kunt dan wel zeggen dat je je zoiets niet aantrekt, het blijft toch nazinderen. Hoe ik daarmee omging? Niet door in een hoekje te zitten wenen. Maar ik voelde de druk wel toenemen, je weet dat je je nog weinig misstappen kunt permitteren."

  "Als Anderlecht vrijdag wint in Lokeren, zal de ontevredenheid stilletjes verdwijnen, maar ze blijft sluimeren en kan bij het geringste weer opflakkeren. Van den Brom moet bijna alles nog winnen en kampioen worden."

  "Het is beter dat je je eigen weg volgt"

  "Anderlecht heeft een heel kritisch en hard publiek", besluit Broos. "Ze willen altijd de titel en willen altijd de grootste zijn. Maar Anderlecht heeft dit seizoen een ongelofelijke verjonging doorgevoerd, daar moet je ook rekening mee houden."

  "Het enige waar je je vragen bij kunt stellen, is het veelvuldige wisselen van Van den Brom. Maar het siert hem dan weer dat hij zijn ding doet. Als je niet je eigen weg volgt, naar anderen luistert zonder dat je overtuigd bent en dat uiteindelijk ook verkeerd afloopt, vind ik dat erger."