• home
 • video
 • pas verschenen

  Mardulier en Bodart vragen vrijspraak in zaak-Ye

  Mardulier wil de vrijspraak.

  Op het proces rond gokchinees Zheyun Ye hebben de advocaten van onder anderen Gilbert Bodart, Cliff Mardulier en Jean-Pierre La Placa de vrijspraak gevraagd.

  In de rechtbank waren vandaag enkele advocaten van de verdediging aan het woord. Iedereen wil zijn cliënt van een straf behoeden.

  De advocaat van Gilbert Bodart zegt dat de ex-trainer van La Louvière één keer een speler van STVV heeft benaderd, maar alleen omdat Ye hem en zijn gezin met de dood had bedreigd. Omdat het gaat om "onweerstaanbare drang" vraagt de verdediging de vrijspraak.

  Bodart (kleine foto) zegt dat hij alleen met Ye te maken had en niet wist dat er een hele criminele organisatie aan het werk was en weddenschappen gemanipuleerd werden.

  De verdediging van Cliff Mardulier, toenmalig doelman van Lierse, vraagt ook de vrijspraak. "Om van omkoping te spreken, moet de betrokkene door een buitenstaander of een concurrent betaald zijn", klinkt het.

  "Cliff Mardulier is door de trainer en hulptrainer van zijn eigen club benaderd en die hebben hem gezegd dat hij net in het belang van Lierse zou handelen."

  "La Placa wou alleen tickets"

  Voormalig voetballer Jean-Pierre La Placa ontkent dat hij een speler van Waasland heeft willen omkopen. "Hij had hem alleen gebeld voor tickets voor een wedstrijd", zegt z'n advocaat. "Er is ook over de kansen van Waasland gesproken, maar mogelijk heeft de speler het gesprek verkeerd begrepen."