• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany: "Dit jaar het WK winnen, volgend jaar de Champions League"

  Kompany is de onbetwiste leider bij Manchester City.

  Vanavond rekent Manchester City op aanvoerder Vincent Kompany om Lionel Messi af te stoppen in de achtste finales van de Champions League. Kompany is vol zelfvertrouwen over de kansen van zijn team. "Onze manier van spelen is heel zuiver. Daarom ook maken we veel doelpunten en halen we goede resultaten."

  In een interview met de Amerikaanse sportzender ESPN blikt Kompany vooruit op de wedstrijd van straks. "Barcelona is een team met heel goeie spelers. En natuurlijk is Messi een uitzonderlijke speler. Elke goeie ploeg heeft een speler die het verschil kan maken."

  "Het gevaar zal van heel veel kanten komen. Anderzijds hebben we zelf genoeg sterke punten die we kunnen uitspelen."

  "Maar onze sterkte is ook onze zwakte. We spelen met twee aanvallers, twee opkomende flankspelers en een middenvelder die ook bijna een aanvaller is. Daarom moeten we super agressief zijn in het veroveren van de bal als we die niet meer hebben."

  City is aan een heel sterk seizoen bezig. Het strijdt nog mee op vier fronten: de competitie, de FA Cup, de League Cup en de Champions League.

  "Onze resultaten worden altijd maar beter. Als we zo kunnen blijven vooruitgaan is dat fantastisch en dat geeft veel vertrouwen. Een goed resultaat tegen Barcelona zou goed zijn, maar we moeten vooral niet te veel beginnen na te denken over onze kansen."

  Op het einde van het interview wilde ESPN nog weten wat Kompany het liefste zou winnen dit jaar. Het wereldkampioenschap met België of de Champions League met City?

  Kompany had zijn antwoord meteen klaar. "De Wereldbeker met België. De Champions League winnen we volgend jaar wel."

  Een fragment uit het interview kan u hier bekijken.