• home
 • video
 • pas verschenen

  Genk-coach Been: "Europa bevalt me wel"

  Been loodste Genk door de poulefase in de EL.

  Racing Genk verdedigt donderdag de Belgische eer in de Europa League tegen Anzji. "Het is een zware verplaatsing, maar we zijn vooral trots dat we nog Europees mogen spelen", zegt Genk-coach Been bij Sporza.

  Genk speelt donderdag in de 1/16e finales van de Europa League bij Anzji Machatsjkala. "We zijn nog de enige Belgische ploeg in Europa en we zijn daar trots op", zegt coach Mario Been.

  "We staan voor een lastige verplaatsing, de reis op zich is dat al, maar Europa bevalt me wel. En ik hoop dat we nog kunnen verdergaan."

  "Anzji is niet meer de ploeg van de poulefase. Er zijn veel spelers verkocht en ze huurden een pak anderen, die niet speelgerechtigd zijn. Het is allemaal moeilijk in te schatten dus."

  In Rusland ligt de competitie nog altijd stil door de winterstop, dus Been kreeg niet veel mogelijkheden om te scouten.

  "We wilden hen tijdens hun trainingskamp ter plaatse bekijken, maar werden telkens geweigerd. En dus moesten we het met de korrelige beelden van Anzji TV doen. De voorbereiding was dus moeilijk, maar we gaan uit van onze eigen speelwijze."

  Houben: "Deugd om even uit België weg te zijn"

  Genk-voorzitter Herbert Houben kreeg de vraag of het deugd doet om even België te kunnen verlaten. "Ja, toch wel. Het geeft ons ook de kans om met een goeie prestatie de druk even weg te nemen."

  De club krijgt de laatste tijd veel kritiek te slikken van haar supporters. "Ik haal daar het positieve uit", zegt Houben. "Wie kritiek heeft, is begaan met de club. En iedereen uit dat op een andere manier. Ik heb geen probleem met kritiek, als die maar fatsoenlijk is."

  "Ik heb dit protest nog al eens meegemaakt in het begin van mijn periode toen we Hein Vanhaezebrouck als coach hebben moeten laten gaan. Toen was het ook ongeveer zoals nu. Maar ik denk dat we moeten voortgaan op de weg die we zijn ingeslagen. Wij geloven in continuïteit: als je iemand ontslaat, moet je van nul beginnen en twee jaar later sta je even ver."