• home
 • video
 • pas verschenen

  Fransman wint snowboardcross na haasje-over met Rus

  Pierre Vaultier is maar wat blij met zijn gouden run.

  Pierre Vaultier is olympisch kampioen snowboardcross. De 26-jarige Fransman won een mooi gevecht met de Rus Nikolaj Oljoenin in de finale. De topfavorieten haalden die eindstrijd niet. Zij lieten het allemaal afweten in de bergen van Sotsji.

  De derde olympische finale in de snowboardcross draaide uit op een duel tussen Pierre Vaultier en Nikolaj Oljoenin.

  De Rus ging als snelste van start, maar de Fransman beende hem snel bij op het hindernissenparcours met bochten, sprongen en golven.

  De twee speelden een spelletje haasje-over. De beslissing viel op de laatste sprong. Vaultier (foto) nam die als beste en finishte voor Oljoenin. De Amerikaan Alex Deibold mocht als derde mee op het podium.

  Favorieten geven niet thuis

  Nate Holland was de grote favoriet in het Rosa Khutor Extreme Park, maar de zevenvoudige winnaar van de snowboardcross van de X Games viel meteen uit. De Amerikaan finishte als vierde in zijn achtste finale, de top drie stootte door.

  Ook andere grote jongens gaven niet thuis op de Olympische Spelen. Naast Holland sneuvelden ook wereldkampioen Alex Pullin (Aus), vicewereldkampioen Markus Schairer (Oos) en de Amerikaanse topper Nick Baumgartner vroeg in het toernooi.

  De Italiaanse Wereldbekerleider Omar Visintin kwam in de halve finales op zijn rug terecht.