• home
 • video
 • pas verschenen

  Fissette: "Halep kan ver geraken op grandslamtoernooien"

  Halep won vorig jaar zes WTA-titels.

  De Roemeense Simona Halep scheert sinds vorig seizoen hoge toppen op het tenniscircuit. Dat succes heeft recentelijk een Belgisch kantje gekregen. De 22-jarige wordt sinds enkele weken getraind door Wim Fissette. Fissette was van 2009 tot 2011 de begeleider van Kim Clijsters.

  Halep is op dit moment de nummer negen van de wereld en won afgelopen zondag het tennistoernooi van Doha. Eind vorig jaar kwam ze vanuit het niets aankloppen bij Fissette.

  "Ik was beginnen te werken met het Nederlandse talent Indy de Vroome", zegt Fissette in het Belang van Limburg. "Op een vrijdagmiddag in januari kreeg ik een heel verrassende telefoon van een manager. Hij vroeg of ik met Halep in zee wilde gaan. Daar hoefde ik niet lang over na te denken."

  "Ik had Halep een paar keer zien spelen. Ze beëindigde 2013 als nummer 11 van de wereld en ze won dat jaar liefst zes WTA-titels. Drie weken geleden heb ik met haar kennisgemaakt op het toernooi van Parijs."

  "Eigenlijk is ze met niemand te vergelijken"

  Zondag stond Fissette langs de baan toen zijn nieuwe pupil het tennistoernooi van Doha won. Om verschillende redenen een leuke ervaring. "Op dezelfde baan had ik met Kim Clijsters in 2010 de Masters gewonnen. Een heel mooie herinnering."

  "En nu stond Halep in haar eerste ronde in de derde set 3-5 achter tegen Kanepi. Ze heeft me toen drie maal op de baan gevraagd en zich naar winst geknokt. Daarna won ze van drie speelsters uit de top tien: Errani, Radwanska en Kerber."

  "Ze is eigenlijk met niemand te vergelijken. Als coach van een andere speelster zou ik amper weten welke tactiek ik zou moeten aangeven. Ze is heel slim. Ze countert goed, maar zodra je een iets kortere bal speelt, valt ze aan."

  "Ik zou haar graag het jaar zien eindigen in de top acht. Op een grand slam kan ze ver geraken. Ze heeft het zelfs in zich om er een te winnen. In Australië haalde ze voor het eerst de kwartfinales. Aan zulke zaken moet ze vooral emotioneel nog wennen, want eigenlijk is ze een verlegen meisje."