• home
 • video
 • pas verschenen

  Duchâtelet stapt uit beheerrraad van Pro League

  Duchâtelet hekelt Pro League-preses Dupont.

  Standard-voorzitter Roland Duchâtelet neemt ontslag uit de beheerraad van de Pro League. Hij hekelt het beleid van voorzitter Michel Dupont in de zaak-Ruytinx en de verkoop van de tv-rechten.

  Roland Duchâtelet zegde vandaag de beheerraad van de Pro League vaarwel met een uitvoerige brief aan Pro League-voorzitter Michel Dupont. De brief werd ook op de Standard-site gepubliceerd. Lees hier de Franstalige versie.

  Duchâtelet bespreekt in zijn brief uitvoerig hoe hij zich gepasseerd voelde in de discussie na de fout van Ruytinx op Carcela en bij de verkoop van de televisierechten aan het Italiaanse mediabedrijf MP  & Silva. Standard had als enige club tegen die deal gestemd.

  Duchâtelet is niet te spreken over hoe Michel Dupont de touwtjes in handen nam in beide dossiers. "U leidt de Pro League zonder rekening te houden met het bestaan van een Raad van Bestuur", schreef hij.

  Roland Duchâtelet gaf bij Sporza extra tekst en uitleg. "Als een Raad van Bestuur door de voorzitter buitenspel wordt gezet, dan is het beter je ontslag aan te bieden."

  "Bij cruciale beslissingen roept meneer Dupont de Raad van Bestuur niet samen. Ik denk dat hij niet weet hoe hij met een Raad van Bestuur moet omgaan. Zo'n raad is de eerste aansprakelijke. Maar als je niet geïnformeerd bent, maar wel aansprakelijk wordt gehouden, dat kan natuurlijk niet. Daar doe ik niet aan mee."
   

  Pro League: "Nemen akte van brief"

  • De Pro League wil voorlopig niet reageren op de beslissing van Duchâtelet om uit de Raad van Bestuur te stappen. "We nemen wel akte van de ontslagbrief van de heer Duchâtelet", klinkt het.