• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgian Bullets: "Het kan alleen maar beter"

  Elfje Willemsen en Hanna Mariën willen woensdag nog beter doen.

  Ondanks hun voorlopig vierde plaats waren de Belgian Bullets allesbehalve tevreden over hun eerste dag. "Op training waren we elke keer beter", moppert stuurvrouw Elfje Willemsen. "Ik dacht na onze eerste run: het is over!", zegt remster Hanna Mariën.

  "Onze start was oké, maar onze twee runs waren niet zo goed", analyseert Elfje Willemsen hun twee afdalingen. "Het was niet wat ik gehoopt had. Er is nog ruimte voor verbetering."

  Willemsen weet ook waar. "Er is één bocht (bocht 2) waarbij ik al de hele week de kanten raak. Dan verlies je altijd enorm veel tijd. Het is frustrerend dat ik die niet in de vingers krijg."

  "Toen we tegen de muur klapten in de eerste run, dacht ik: "Shit, het is over"", zegt Hanna Mariën. "Maar dan kom je beneden en zie je dat je vierde staat." "Ik dacht ook dat we pas de achtste tijd zouden hebben", valt Willemsen haar bij. "Maar we hebben dan ook een supersnelle slee (Spanky, red)."

  "Het podium is toch te veraf. Ik denk niet dat we een halve seconde kunnen goedmaken. Het zou al maf zijn als we de vierde plaats kunnen vasthouden."

  Wat hebben de Bullets nu geleerd? "Dat ik bocht 2 moet fixen", zegt Willemsen. "Het kan eigenlijk alleen maar beter. Op training waren we elke keer beter dan vandaag."