• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgian Bullets staan 4e na eerste bobsleedag

  De Belgian Bullets blijven de Duitse bobsleetoppers voor.

  Elfje Willemsen en Hanna Mariën hebben hun start in de bobsleecompetitie niet gemist. Halverwege staan ze vierde, al lijkt het podium wel veraf. De Belgian Bullets lieten zowel in de eerste als de tweede run de topsnelheid klokken.

  Willemsen en Mariën moeten het niet van hun start hebben (die is een van de traagste van allemaal), maar in de 17 bochten van de baan in Sotsji kan stuurvrouw Willemsen haar talent ten volle laten zien.

  Zowel in de eerste als de twee run finishen de Belgian Bullets als enige team boven de 131 kilometer per uur. In de eerste run bleven de Belgen net onder de 58 seconden, in de tweede (die bij iedereen trager was) net boven de 58 seconden.

  De sprong naar het podium is wellicht te veel gevraagd. Het tweede team van de VS doet bijna een halve seconde beter na twee runs. Morgen zijn er wel nog twee runs.

  De strijd om het goud gaat tussen de Canadezen en de Amerikanen, met het laatste team in poleposition. In de Amerikaanse bob vinden we Lauryn Williams terug, die net als Hanna Mariën een verleden heeft in de atletiek.

  Williams won in Londen goud op de 4x100 meter estafette. Ze kan de tweede sporter worden aller tijden die goud wint op de Zomer- én Winterspelen. Eddie Eagan (boksen in 1920 en bobslee in 1932) deed het haar als enige voor.