• home
 • video
 • pas verschenen

  Amerikaan Wise is eerste halfpipe skikampioen

  David Wise sloeg al in de eerste run van de finale genadeloos toe.

  David Wise is de eerste naam op de erelijst van het freestyle skiën in de halfpipe. Wise is ook de wereldkampioen op dit onderdeel. Canada en Frankrijk eisten zilver en brons op.

  De omstandigheden in het Rosa Khutor Extreme Park maakten het de skiërs niet gemakkelijk. Er werd dan ook veel gevallen, ook door de toppers. De finale was helaas niet hoogstaand.

  De 23-jarige David Wise kon zich het best aanpassen. Met zijn eerste finalerun had hij de jury al in zijn zak. Zijn laatste rondje was dan ook een ererondje. Alhoewel. Wise viel en skiede daarna gewoon naar beneden. Hij kreeg hierdoor zowel de hoogste als de laagste score van de avond (92 en 3,4).

  Het zilver was een prooi voor de Canadees Mike Riddle, die met zijn laatste run nog de Fransman Kevin Rolland voorbijging.

  De drie Nieuw-Zeelandse broertjes Wells grepen naast eremetaal. Middelste broer Byron kwam door een blessure niet aan de start, jongste broer Beau-James (foto) eindigde als tiende en oudste broer Josiah kwam 0,90 punt tekort voor het brons.