• home
 • video
 • pas verschenen

  "Het is echt niet zo dat Niels niet meer kan volgen"

  "We zullen de machine van Niels fijnregelen."

  Niels Albert had na zijn mislukte cross in Middelkerke zijn buik vol van de fiets, maar zijn manager Christoph Roodhooft is mild in zijn commentaar. "Het seizoen van Niels was niet goed genoeg, maar ik vind dat er overdreven wordt. Het is niet dat Niels niet meer kan volgen."

  "Het is een lang en slopend seizoen geweest", zegt Christoph Roodhooft in Het Laatste Nieuws. "Van de grote namen waren er zaterdag nog die het moeilijk hadden."

  "Dat het beter kan, weten we. Maar Niels is ook maar een mens. Ik ga nu geen extra druk op hem leggen en ik vraag aan de buitenwereld hetzelfde."

  "Niels heeft het de afgelopen dagen al moeilijk genoeg gehad. Hij heeft even tijd voor zichzelf nodig, maar zijn strijdershart is nog intact."

  "Ik probeer het op een realistische manier te bekijken. Dit seizoen was niet goed genoeg, maar ik vind dat er overdreven wordt. Het is niet dat Niels niet meer kan volgen. Het is niet zo slecht als sommigen laten uitschijnen."

  "Niels heeft acht crossen gewonnen, is tweede in de Superprestige en de BBT-trofee, derde in de Wereldbeker en de UCI-ranking. Niet genoeg voor zijn niveau, maar ook geen drama."

  "Het is wat van links en wat van rechts"

  "Ik geloof niet dat er structureel iets mis is", gaat Roodhooft voort. "Maar niet alle vernieuwingen zijn een succes gebleken. We gaan nu alles in detail bekijken en intern antwoorden zoeken. Trainer Paul Ponnet kun je alvast niet met de vinger wijzen, als je ziet welke progressie Philipp Walsleben met zijn schema's geboekt heeft."

  "Het talent is niet weg en mentaal is hij allesbehalve zwak. Of hij in de zomer dan te weinig trainde? Een paar jaar geleden kreeg Niels het verwijt dat hij te vroeg in vorm was. Mensen zeggen maar wat."

  "Er is dus niet één grote verklaring. Het is wat van links en wat van rechts. Het gaat om procentjes. Alleen is dat in topsport genoeg om het verschil te maken, zeker nu de concurrentie sterker geworden is. Ik neem de situatie ernstig: we zúllen bijschaven. Niet door alles om te gooien, maar door de machine fijn te regelen."