• home
 • video
 • pas verschenen

  "Als ik het geweten had, had ik niet voor Anderlecht getekend"

  Vico debuteerde en scoorde meteen voor Oostende vorig weekend.

  Fede Vico probeert zijn belevenissen bij Anderlecht door te spoelen met speelminuten in Oostende. De Spanjaard kwam in de hoofdstad niet uit de verf, maar wil op een sportieve manier wraak nemen. "In Anderlecht ging het veel moeilijker dan verwacht. John van den Brom sprak amper met mij."

  Zijn eerste speelminuten op Belgische bodem hadden grote gevolgen voor Fede Vico. De 19-jarige Spanjaard trapte zaterdag een voorzet richting het doel van KV Mechelen en die voorzet waaide pardoes binnen: 1-1, goed voor een punt dus.

  "Je hebt geen idee hoeveel deugd het deed om eindelijk op dat veld te staan", zegt Vico in Het Nieuwsblad. "Ik kreeg eindelijk de kans om mijn kwaliteiten te laten zien."

  "Na vijf minuten was ik al wel stikkapot. Ik had er te veel zin in, ik was te gretig en daardoor trapte ik op mijn adem. Maar ik ben blij dat ik meteen beslissend kon zijn."

  "Mijn integratie in Oostende is  heel vlot verlopen. Met dank aan enkele spelers die Spaans spreken. Ook trainer Fred heeft me goed ontvangen. Hij spreekt geen Spaans, maar is veel met me bezig. Hij waardeert me en is oprecht, zoals iedereen hier."

  "Veel moeilijker dan verwacht bij Anderlecht"

  Vico belandde in de zomer als een veelbelovend talent vanuit Cordoba in Anderlecht, waar hij echter nooit aan speelminuten geraakte. De Brusselse club leent de Spanjaard tot het einde van het seizoen uit om hem ervaring te laten opdoen.

  "Bij Anderlecht was het veel moeilijker dan verwacht", zegt Vico. "Ik tekende er met het doel om meteen te spelen. Als ik geweten had wat ik nu weet, had ik nooit getekend."

  "Eerst sukkelde ik met een spierblessure die twee maanden aansleepte. Daardoor raakte ik nooit echt betrokken bij de groep."

  "Eind oktober was ik weer fit. Ik dacht dat het aan mij was om de geblesseerde Suarez te vervangen en toch kreeg ik nooit mijn kans. Amper twee keer haalde ik de selectie."

  Vico haalde volgens Van den Brom lang niet het vereiste niveau, ook niet op training. Vico: "Ik vind dat niet. Maar ieder zijn mening. Een communicatieprobleem met Van den Brom? Wanneer hij Engels tegen me sprak, begreep ik hem wel, hoor. Het probleem was dat hij amper tegen me sprak."

  "Was niet naar België gekomen voor matchen met beloften"

  Vico kon ook geen indruk maken bij de Brusselse beloften. "Kijk: Anderlecht legde voor mij 1,5 miljoen op tafel. Vervolgens liet het me met de tweede ploeg spelen. Denk je dat zoiets goed is voor de motivatie? Toch logisch dat ik voor die wedstrijden minder gemotiveerd was dan voor een echte match? Daar ben ik niet voor naar België gekomen."

  "In Cordoba was ik sterkhouder en was alles aanwezig: mijn familie, mijn vrienden, de zon... Soms heb ik heimwee. Vorige week, toen we twee dagen vrij hadden, ben ik met mijn vriendin meteen naar daar gevlogen. Echt genieten."

  "Maar ik heb geduld, hoor. Vandaar dat ik een terugkeer naar Anderlecht zeker niet uitsluit. Door hier in Oostende goed te presteren, kan ik volgend seizoen sterker terugkomen bij Anderlecht. Of ik een extra jaar Oostende ook zou zien zitten? Eventueel wel. Dat bekijken we later. Nu wil ik alleen maar spelen."