• home
 • video
 • pas verschenen

  Wit-Rusland wint ook aerials-goud bij de mannen

  Anton Koesjnir speelde op de voorbije Spelen geen rol van betekenis.

  De titel bij de aerials blijft in Wit-Russische handen. Anton Koesjnir neemt het stokje over van Aleksej Grisjin. Wit-Rusland had dit onderdeel ook al gewonnen bij de vrouwen.

  Toppers als titelverdediger Aleksej Grisjin en de Canadees Travis Gerrits sneuvelden al in de kwalificatie en de eerste finalerondes. Vier acrobaten bleven over voor de laatste finaleronde: de Chinezen Qi en Jia, de Wit-Rus Koesjnir en de Australiër Morris.

  Morris was de vreemde eend in de bijt en hij mocht de spits afbijten. Hij was door het dolle heen toen hij zijn sprong tot een goed einde bracht.

  Maar dat was klein bier in vergelijking met wat Koesjnir uit zijn benen schudde. De jury ging helemaal plat voor zijn back double full full double full, hij kreeg een fabelachtige score van 134,50 punten.

  Daar moesten de Chinezen toch even van slikken. Ze waren zelfs zo onder de indruk dat Jia en Qi in de sneeuw beten bij hun landing. Morris won op die manier zowaar nog zilver.

  Anton Koesjni zet met zijn gouden medaille een mooie Wit-Russische traditie voort. In Turijn werd hij nochtans maar 8e en in Vancouver zelfs maar 15e. Eerder won Wit-Rusland goud bij de vrouwen met Alla Tsoeper.