• home
 • video
 • pas verschenen

  Veldkamp: "Swings loot Bergsma. Prima"

  Bart Swings gaat voor de top vijf op de 10.000 meter.

  Bart Swings komt morgen in de zesde en voorlaatste rit in actie op de 10.000 meter. Hij schaatst om 15.57u tegen Jorrit Bergsma. Coach Bart Veldkamp is tevreden: "Dit is een prima loting."

  Er zijn maar 14 deelnemers op de 10.000 meter na het afzeggen van de Rus Skobrev en de Noren, goed voor zeven ritten.

  "Swings start in de zesde rit in de binnenbaan tegen Jorrit Bergsma, een prima loting", zegt Bart Veldkamp. "We kennen al wat tijden uit de vorige ritten en rijden rechtstreeks tegen een van de medaillekandidaten. We hebben er zin in!"

  De 10.000 meter is de laatste afstand voor Swings op deze Spelen. Hij werd vorige week knap vierde op de 5.000 meter, in de 1.500 meter ging hij voor het podium maar was hij teleurgesteld als tiende.

  Op de 10.000 meter gaat de Belg voor de top vijf. Er wordt weer een oranje podium verwacht met Sven Kramer, Jorrit Bergsma en Bob de Jong. Vier jaar geleden miste Kramer het goud op de 10.000 meter, omdat zijn coach hem de verkeerde baan instuurde.