• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Plaetsen: "Ik mik op het WK-podium"

  Van der Plaetsen: "

  Thomas Van der Plaetsen verzekerde zich gisteren met een Belgisch record op de zevenkamp van deelname aan het WK indoor. "Ik maak de aansluiting met de wereldtop en zit op een moment in mijn carrière om podiumplaatsen te ambiëren."

  Van der Plaetsen nam afgelopen weekend deel aan het Nederlands kampioenschap. Normaal gezien had hij een week eerder meegedaan in Tallinn. "Ik zat in een supervorm, maar werd ziek", vertelt de 23-jarige Van der Plaetsen aan Sporza.

  "Ik begon nog wel, maar aan het einde van dag één zat er nog maar weinig in mijn lichaam. Even dacht ik dat mijn indoorseizoen erop zat, amper een week voor de WK-deadline. Gelukkig kreeg ik een startbewijs voor het Nederlands kampioenschap."

  En daar scoorde Van der Plaetsen 6.188 punten, de op één na hoogste score van het seizoen. "Een heel mooi resultaat", vindt onze landgenoot zelf ook. "Normaal gezien heb ik daarmee ook mijn ticket voor het WK indoor op zak."

  "Morgen (maandag, red) wordt de lijst voor het WK afgesloten en ik denk niet dat er ergens nog een wedstrijd is. In Rusland is er wel nog een kampioenschap, maar het moet al heel verkeerd lopen dat daar twee betere prestaties geleverd worden."

  Wat is zijn ambitie op het WK indoor, dat op 7 maart begint in Sopot? "Beter scoren dan nu. En als je boven de 6.200 punten komt, eindig je in de buurt van het podium. Daar mik ik dan ook op."

  "Moment in carrière om podiumplaatsen te zoeken"

  Van der Plaetsen is niet zo verrast door zijn goeie resultaat van gisteren. "Het zat er wel wat aan te komen", zegt hij. "Mijn seizoensvoorbereiding en eerste wedstrijden waren echt goed, ik was op dreef."

  "Eelco Sintnicolaas scoort een goeie 50 punten meer dan ik op het NK, maar dat is dan ook een van de besten van de wereld. Hij staat in de top 10 aller tijden en is de Europese kampioen. Maar ik zit er dus duidelijk dicht bij."

  Op het NK hield hij zelfs Trey Hardee achter zich. "Ja, maar op de afsluitende 1.000 meter kreeg hij krampen in de voorlaatste ronde. Hij strompelde over de finish. Maar het is leuk om te voelen dat ik ook dicht bij de tweevoudige wereldkampioen kom."

  "Ik voel dat ik met dit indoorseizoen mijn niveau opgekrikt heb. Hopelijk kan ik dat aanhouden voor het openluchtseizoen en goed scoren op het EK in de zomer. Mijn ambitie daar is de top vijf. Maar ik zit duidelijk in een moment in mijn carrière waarin ik op zoek kan gaan naar podiumplaatsen."