• home
 • video
 • pas verschenen

  Simons: "Ik geloof nog écht in de titel"

  Timmy Simons wil graag mee naar Brazilië.

  Club Brugge-aanvoerder Timmy Simons was maandag te gast in Extra Time. Hij had het onder meer over de titelkansen van Club en zijn eigen kansen op het WK. "Ik wil er absoluut bij zijn in Brazilië", zegt de 37-jarige Simons.

  Standard mag dan al een straat voorsprong hebben - de kloof met eerste achtervolger Club Brugge bedraagt tien punten (= vijf in de play-offs) - Timmy Simons is er de man niet naar nu al de handdoek in de ring te gooien.

  "Ik geloof echt nog in de titel. We zitten in een goeie periode en iedereen weet dat de play-offs heel belangrijk zullen worden", vertelt Simons in Extra Time.

  "Over twee weken is het Club Brugge-Standard, maar laat ons eerst maar de drie punten pakken bij OHL komende zondag. Daarna zullen we wel zien of we Standard in de aanloop naar de play-offs nog onder druk kunnen zetten."

  "De play-offs spelen in ons voordeel omdat de punten gehalveerd worden, maar eigenlijk ben ik tegen dat systeem. Wie na 30 speeldagen op kop staat, verdient de titel."

  "In de play-offs is het geen sinecure om als leider opgejaagd te worden, want de druk neemt zo hard toe... Dat zegt Tom De Sutter ook, die dat al meemaakte bij Anderlecht. Voor ons zou een kloof van vijf punten met Standard dan weer geen ramp zijn."

  "Witsel is op mijn positie een van de beste spelers ter wereld"

  Simons hoopt ook vurig om erbij te zijn op het WK. "Ik wil absoluut mee naar Brazilië, dat wil elke voetballer. Ik probeer op het veld te bewijzen dat ik het waard ben om erbij te zijn. Of ik het erg vind dat ik in de voorronde geen minuut speelde? Ik schik me in die rol."

  "Witsel is op de nummer 6 een van de beste spelers ter wereld. Chapeau voor wat hij presteert, daar hoef je geen vragen bij te stellen. Of Nainggolan dan mijn concurrent is als stand-in van Witsel? Ik zie niet genoeg wedstrijden van Radja om dat in te schatten."

  "De bondscoach zal die afweging wel maken, daar maak ik me geen zorgen over. Ik zal elke dag gas geven, ook in de vijf weken voorbereiding op het WK en daarin kan nog veel gebeuren, net als in de aanloop naar die voorbereiding. Als ik de kans krijg om te spelen, zal ik er staan."

  Wat heeft de groep volgens Simons nog nodig? "Qua communicatie en het vuur aanwakkeren kan het nog beter. Bij momenten zeg je: kom op jongens, nog even gas geven. Maar dat kan gebeuren."

  "Penalty's kan je trainen"

  Simons is de vaste penaltynemer bij Club Brugge en scoorde zo al zeven keer dit seizoen. Heeft hij een geheim?

  "Ik kies altijd op voorhand de hoek waar ik naar ga trappen. Als een doelman echt snel vertrekt, dan verander ik misschien nog van hoek of trap ik rechtdoor. Altijd met de binnenkant van de voet."

  "En ik trap een penalty altijd zo hard en zo zuiver mogelijk. Je kan er volgens mij ook op trainen. Ik heb spelers gezien met een betere traptechniek dan ik, maar die wel vaker misten. Je moet zeker ook stressbestendig zijn."

  Extra Time zette de penalty's van Simons dit seizoen op een rijtje. Een keer koos hij voor de rechterhoek, een keer trapte hij rechtdoor en vijf keer koos hij voor de linkerhoek.

  "Nu moet ik wel weer rechts trappen volgende keer, bedankt", lachte Simons. "Maar het is ook psychologisch. Nu kunnen tegenstanders denken dat ik zeker opnieuw een keer voor rechts zal kiezen."

  "In mijn hele carrière denk ik dat ik een stuk of vijf à zes penalty's gemist heb. Die missers zijn vaak iets minder goed naar een hoek getrapt of op een goeie hoogte voor een doelman."