• home
 • video
 • pas verschenen

  Geblesseerde Lavillenie gaat niet naar het WK

  Renaud Lavillenie heeft een blessure aan zijn voet.

  De Fransman Renaud Lavillenie moet verstek laten gaan voor het WK indoor in Sopot in maart. De kersverse wereldrecordhouder in het polsstokspringen heeft een blessure aan zijn voet, maar tilt niet zwaar aan zijn gedwongen forfait. "Het WK indoor heb ik al op mijn palmares", zegt Lavillenie.

  De 27-jarige Renaud Lavillenie eiste zaterdag een plaats op in de geschiedenisboeken door met een sprong van 6,16 meter het indoor wereldrecord polsstokspringen af te snoepen van de Oekraïense legende Sergej Boebka.

  Maar bij het toemaatje liep het fout voor Lavillenie (foto). Hij probeerde ook nog over 6,21 meter te wippen, maar kwam slecht neer. Daarbij blesseerde hij zijn voet en had 16 hechtingen nodig.

  "Het is niet zo erg. Er is geen bot of ligament geraakt, maar ik heb toch een grote wonde, die ik minstens twee weken zal moeten laten genezen", zegt Lavillenie, die het geen ramp vindt om er niet bij te zijn in Sopot.

  "Het is iets wat ik al op mijn palmares heb. Dan is dat record veel belangrijker. Natuurlijk liep ik een risico door nog over 6,21 meter te willen gaan, maar ik moest het proberen. Dat ligt nu eenmaal in mijn aard. Ik wil nog hoger gaan."

  Ook de regerende wereldkampioen outdoor Raphael Holzdeppe zal er in Sopot niet bij zijn. De 24-jarige Duitser zegde zondag af wegens een rugblessure. "Ik richt me nu volledig op het outdoorseizoen. Ik ben optimistisch", zegt de Duitser.