• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome: "Rijd geen eendagskoersen voor de Tour"

  Chris Froome past voor de voorjaarsklassiekers.

  Tour-winnaar Christopher Froome (Sky) heeft zijn plannen om Milaan-Sanremo te rijden opgeborgen. De Brit zal dit voorjaar geen enkele klassieker rijden. "Ook niet om kennis te maken met het parcours van de vijfde Tour-rit. Dat is te gevaarlijk", zegt Froome.

  Chris Froome rekende erop dat de finale van Milaan-Sanremo selectiever zou worden. Tussen de Cipressa en de Poggio zou er met de Pompeiana een nieuwe helling zijn. "Maar ik hoor nu dat er wordt teruggegrepen naar het oude parcours. Dan heeft het geen zin dat ik meedoe", zegt de Brit.

  Milaan-Sanremo wou de Pompeiana in zijn parcours opnemen, maar de lokale overheid geeft daar (voorlopig?) geen toestemming voor. De klim zou te gevaarlijk zijn. Dan rijdt Froome geen klassiekers. "Ook Luik-Bastenaken-Luik is niet voor 2014. Ik rijd in de aanloop naar de Tour geen enkele eendagskoers."

  De klassiekers rijden als test voor de vijfde Tour-rit, over de kasseien van Parijs-Roubaix, is dus geen optie voor Froome. "Dat parcours verkennen tijdens een wedstrijd is veel te gevaarlijk. Ik wil het risico niet nemen dat ik val."