• home
 • video
 • pas verschenen

  Driedaagse van West-Vlaanderen behoudt Kemmelberg

  Tom Boonen op de Kemmelberg in 2013, in de Driedaagse van De Panne.

  De Driedaagse van West-Vlaanderen laat zich niet afschrikken door de tol die moet betaald worden om over de Kemmelberg te mogen rijden. In de slotrit op zondag 9 maart moeten de renners over de Kemmelberg.

  De gemeente Heuvelland besliste onlangs dat wielerwedstrijden die hun grondgebied aandoen voortaan een som van 300 tot 500 euro moeten betalen.

  "Wij hebben weer een primeur, want we zijn de eerste organisatoren die moeten storten in de kas van de gemeente Heuvelland", zegt de organisatie met een kwinkslag. "Omdat we op zondag rijden kost ons dat 500 euro. Natuurlijk vinden we die tol een spijtige zaak, maar de Kemmel is een traditie waar we aan vasthouden."

  "Sowieso stonden we met onze rug tegen de muur, want al ons drukwerk, wegwijzers en dergelijke waren al klaar. Dan wordt het moeilijk om van het uitgestippelde parkoers af te wijken."

  "Natuurlijk is dit een gevaarlijk precedent. De organisatoren van wielerwedstrijden hebben het al niet breed. Als we nu elke gemeente gaan moeten betalen om over hun grondgebied te trekken, kan het slecht aflopen."