• home
 • video
 • pas verschenen

  Dolle pret in het Holland House

  Het Holland House viert zijn atleten.

  Nederland beleeft mooie tijden op de Winterspelen in Sotsji. Ze pakten al 17 medailles en hebben daarmee de meeste medailles van alle landen. Dit succes vieren de Nederlanders uitgebreid in het Holland House. "En er zullen nog medailles bijkomen", luidt het bij de fans.

  Het zijn hoogdagen voor de Nederlanders in Sotsji en dat valt te zien in het Holland House, een tijdelijke ontmoetingsplaats voor olympische sporters uit Nederland, waar supporters hun helden kunnen vieren. Ook Russisch president Vladimir Poetin kwam al eens een kijkje nemen in het enthousiaste huis. (foto)

  Met 17 medailles heeft Nederland de meeste medailles van alle deelnemende landen. "We zijn een beetje verbaasd. Het is een beetje onwerkelijk", vertelt een supporter.

  Doordat Sotsji niet zo makkelijk bereikbaar is, zijn er minder supporters. Maar dat heeft ook zijn voordelen. "We zijn hier met een kleinere hoeveelheid dan in Turijn of Vancouver waardoor je dichter bij de sporters kunt komen. Dat maakt het leuk."

  De Olympische Winterspelen duren nog een week en de Nederlanders zijn er steevast van overtuigd dat er nog medailles zullen volgen. "Er komt nog de 10 km bij de mannen, de 5 km bij vrouwen en de ploegenachtervolging waar we nog wat kunnen halen."

  "Momenteel hebben we 17 medailles, maar het einde is nog niet in zicht. Ik verwacht dat we rond de 20 à 25 medailles zullen behalen."