• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische ploegen brengen heel wat landgenoten aan de start in Oman

  Boonen won twee ritten in Qatar.

  Na de ronde van Dubai en de ronde van Qatar volgt dinsdag de derde rittenkoers op het Arabische schiereiland, de ronde van Oman. Met Omega Pharma-Quick Step, Lotto Belisol en Topsport Vlaanderen staan er drie Belgische ploegen aan de start. Tourwinnaar Chris Froome verdedigt er zijn titel.

  De sprinters krijgen in Oman hun kans in de ritten 1, 2 en 6, maar een garantie op een massasprint is er niet door enkele klimmetjes in de finale. De klimmers komen aan bod in de ritten 3, 4 en 5.

  De Belgische Omega Pharma-Quick Step-formatie komt met een sterke bezetting aan de start. “We hebben een gebalanceerde ploeg voor deze koers, met enkele renners die net de succesvolle ronde van Qatar achter de rug hebben", zegt sportdirecteur Brian Holm op de website van de ploeg.

  "Natuurlijk is Oman een compleet andere koers dan Qatar, maar met Niki Terpstra, Tom Boonen, Gert Steegmans, Guillaume Van Keirsbulck en Stijn Vandenbergh komt er een sterk blok uit Qatar."

  "Dan hebben we ook nog Rigoberto Uran die zijn best gaat doen in de bergritten. Zdenek Stybar en Matteo Trentin staan ook aan de start."

  Lotto-Belisol: "Qatar bewees dat onze renners in vorm zijn"

  Voor Lotto-Belisol deden Jurgen Roelandts en André Greipel het goed in de ronde van Qatar. Zij staan ook aan de start in Oman. "We gingen naar Qatar om een rit te winnen en een goed klassement neer te zetten en dat is gelukt", zegt sportdirecteur Bart Leysen op de site van Lotto-Belisol.

  "Er stonden drie mannen van ons in de top tien van het algemeen klassement. Dat bewijst dat onze renners in vorm verkeren en dat is goed nieuws met het oog op de klassiekers."

  In vergelijking met de ploeg die afgelopen week deelnam aan de Ronde van Qatar, verdwijnen Kris Boeckmans en Jonas Van Genechten.  De Fransman Tony Gallopin en Jurgen Van den Broeck komen in de plaats.

  Gallopin gaat voor een goed eindklassement. Voor ritzeges rekent Lotto-Belisol opnieuw op Greipel. "Het grote verschil met Qatar is de wind.  Er zal dus minder nerveus gekoerst worden. Ook is het parcours hier anders. De ritten zijn niet super lastig, maar er zitten wel enkele pittige hellingen in", zegt Leysen.