• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht-beloften grijpen naast Viareggio Cup

  Anderlecht verloor de Viareggio-finale met 3-1.

  De beloften van Anderlecht zijn er niet in geslaagd om voor het tweede jaar op rij het prestigieuze jeugdtoernooi van Viareggio te winnen. Milan was in de finale met 3-1 te sterk en nam zo meteen wraak voor de verloren finale van vorig seizoen.

  De Viareggio Cup is een van de belangrijkste jeugdvoetbaltoernooien van de wereld. Het toernooi lokt steevast een resem topclubs naar Viareggio, een badplaats aan de Toscaanse kust.

  Vorig seizoen wonnen de beloften van Anderlecht het toernooi door Milan te verslaan in de finale. Dit jaar stonden de twee teams opnieuw tegenover elkaar in de eindstrijd.

  De wedstrijd barstte pas na de rust los, toen Leya Iseka - de broer van Standard-spits Michy Batshuayi - er na een counter 0-1 van maakte voor Anderlecht. Milan, gecoacht door Filippo Inzaghi, dwong met een knap doelpunt van Petegna verlengingen af.

  Daarin maakte Fabbro er al snel 2-1 van, maar de Milan-aanvaller liet ook meteen zien dat hij nog veel te leren heeft. Hij liep tegen zijn tweede gele kaart aan toen hij zijn truitje uittrok om zijn doelpunt te vieren.

  Anderlecht kon niet profiteren: op aangeven van uitblinker Petegna maakte Mastalli er niet veel later 3-1 van. De paars-witte beloften konden niet meer reageren, maar kunnen toch terugblikken op een prima toernooi.

  Coach René Peeters: "Ontgoocheld, maar ook heel trots"

  "Het heeft er lang ingezeten,’ zegt Anderlecht-coach René Peeters. "Tijdens de 90 minuten waren we de betere ploeg, maar de verlengingen waren er te veel aan. De vermoeidheid speelde op bij onze jongens, maar dit is ook logisch als je weet dat wij drie wedstrijden meer hebben gespeeld dan Milan."

  "Als je er zo dichtbij bent, dan is een nederlaag moeilijk te accepteren. Uiteraard ben ik ontgoocheld, maar ik ben ook heel trots op mijn ploeg want we hebben een uitstekend toernooi achter de rug. Ook de jongens zijn zeer teleurgesteld en door de vermoeidheid weegt dit momenteel dubbel zo zwaar."

  Milan - Anderlecht 3-1 (n.v.)

  Doelpunten: 63' Leya Iseka 0-1, 70' Petegna 1-1, 93' Fabbro 2-1, 99' Mastalli 3-1

  Milan: Gori, Calabria, De Santis, Pacifico, Tamas, Mastalli, Modic, Benedicic, Bende Bende (36′ Pinato), Vido (68′ Fabbro), Petagna

  Anderlecht: Gies, Carvalho (99′ Mikal), Isci, Haagen, Matthys, Bastien, Dendoncker, Jaadi, Soumarè, Maidat (84′Kindermans), Leya Iseka

  Rode kaarten: 77'  Benedici (M), 79' Bastien (A), 94' Fabbro (M)