• home
 • video
 • pas verschenen

  Advocaat van Patrick Deman vraagt opschorting van straf

  Patrick Deman pleitte al eerder schuldig.

  Op het proces rond gokchinees Zheyun Ye en de vervalste wedstrijden in de seizoenen 2004-2005 en 2005-2006 heeft de advocaat van ex-Lierse-hulpcoach Patrick Deman opschorting van straf gevraagd.

  Deman bekende al in 2006 dat hij zich door Ye had laten omkopen en dat hij meegewerkt had aan de omkoping van andere Lierse-spelers. Hij betwistte wel dat hij lid was geweest van een criminele organisatie of wist dat het de bedoeling was om weddenschappen te vervalsen.

  "Mijn cliënt had er hoegenaamd geen weet van dat het de bedoeling was mensen die op de betrokken wedstrijden geld inzetten op te lichten", zei Bart Verbelen, de advocaat van Deman vanochtend.

  "Dat was ook zijn bedoeling niet. Hij hoopte alleen de club te redden van het faillissement en de degradatie. Daarnaast konden zowel hij als de spelers het geld goed gebruiken, aangezien ze al enkele maanden geen loon hadden ontvangen."

  Deman werkte dus wel mee aan corruptie, maar dat maakte hem nog geen lid van een criminele organisatie of van een bende die financiële misdrijven wilde plegen, aldus de verdediging.

  "Houd er ook rekening mee dat meneer Deman vanaf het begin van het onderzoek, meer dan acht jaar geleden, een volledige verklaring heeft afgelegd en altijd heeft meegewerkt aan het onderzoek."