• home
 • video
 • pas verschenen

  "De meningen onder de Genk-supporters zijn verdeeld"

  De Genk-fans stookten een vuurtje in het stadion van Lierse.

  Niet de spelers, maar (een deel van) de supporters van Racing Genk eisten afgelopen week alle aandacht op. Eerst gooiden onbekenden een steen tegen een raam van het huis van algemeen-directeur Dirk Degraen. En tijdens de wedstrijd tegen Lierse schreeuwden ze met spandoeken om het ontslag van Mario Been, Dirk Degraen en Gunter Jacob.

  "De protestacties zijn al enkele weken aan de gang", zegt Rudy Claessens, de voorzitter van de overkoepelende supportersvereniging. "Maar wij proberen als overkoepelende federatie een neutrale rol te spelen."

  "Waar dit eindigt is een goeie vraag en zal de toekomst uitwijzen. Een deel van de supporters wil koppen zien rollen door het feit dat er hier en daar zaken zijn fout gelopen."

  "Maar de meningen zijn verdeeld. Niet elke supporter staat achter de protestacties. De verhouding is ongeveer 50/50. Daarom net dat we als overkoepelende organisatie beslist hebben om neutraal te blijven in deze situatie."

  "De spandoeken tijdens de wedstrijd hebben niets te maken met de overkoepelende supportersfederatie. Ze zijn het werk van SOS-Forza. Maar iedereen van ons blijft supporter in hart en nieren en dat het op dit moment niet goed is, dat kan iedereen wel zien."

  "We veroordelen persoonlijke aanvallen"

  Hoewel Claessens zich dus niet wil uitspreken over de acties van de supporters tijdens de wedstrijden, doet hij dat wel over de kassei die Dirk Degraen tegen zijn raam kreeg.

  "Zoiets kunnen we niet goedkeuren. Maar het gaat om individuele acties van mensen die op een bepaald moment de knop omdraaien en rare dingen gaan doen."

  "We veroordelen dit soort persoonlijke aanvallen. Ik hoop dat de dader snel wordt gevonden en moet opdraaien voor zijn "wanhoopsdaad", zoals ik dit noem."

  "Intern zullen we wel wat acties ondernemen, maar we gaan de dader niet zelf zitten zoeken. Dat is werk voor de politie."