• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Zege Rode Duivels was voor u die met meeste emotie

  De zege van de Rode Duivels op het veld van Kroatië was voor u de Belgische teamzege met de meeste emotie rond. Dat blijkt uit de eindejaarspoll van Sportweekend. Tim Buckens wint vier tickets voor de oefeninterland van de Rode Duivels tegen Ivoorkust op 5 maart 2014 in Brussel.

  De resultaten:

  1. Rode Duivels: 57,9 %
  2. Red Lions: 13,4%
  3. Yellow Tigers: 13,3%
  4. Omega Pharma - Quick Step: 10,4%
  5. Penaltyreeks Genk-Anderlecht: 5 %


  Totaal aantal stemmen: 9.781

   

  Rode Duivels plaatsen zich voor het WK na zege tegen Kroatië

  De Rode Duivels plaatsen zich voor het WK in Brazilië door de 1-2-zege in Kroatië. Romelu Lukaku is de held van Zagreb met twee goals. Voor het eerst sinds 2002 halen de Rode Duivels een groot toernooi.

  Lees meer

  Genk naar bekerfinale na zenuwslopende penaltyreeks

  Racing Genk plaatst zich voor de bekerfinale na een zenuwslopende penaltyreeks tegen Anderlecht. Jelle Vossen maakt in de reguliere speeltijd de 1-0 uit de heenmatch in Anderlecht goed. In de verlengingen laat Anderlecht de 1-1 tot drie keer toe liggen en dus volgen er strafschoppen. De thuisploeg wint uiteindelijk na 20 penalty's. De laatste is voor Genk-doelman Köteles. Hij vloert collega-doelman Proto.

  Lees meer

  Omega Pharma-Quick Step verlengt zijn wereldtitel in het tijdrijden

  Op het WK wielrennen verlengt Omega Pharma-Quick Step nipt zijn wereldtitel in het ploegentijdrijden. Orica wordt in Firenze tweede op slechts 81 honderdsten en zo heeft OPQS zijn revanche beet voor de nipte nederlaag in de Tour. "Mijn hemd is nat zonder inspanning", zegt manager Patrick Lefevere.

  Lees meer

  Yellow Tigers veroveren brons op EK

  De Belgische volleybalvrouwen halen voor het eerst in de geschiedenis brons op het EK. Ze maken het tegen titelverdediger Servië heel spannend, maar trekken wel aan het langste eind. "Dit is een uniek moment voor het Belgische volleybal", zegt bondscoach Gert Vande Broek.

  Lees meer

  Red Lions halen EK-finale na demonstratie tegen Engeland

  De Belgische hockeymannen plaatsen zich na een ware demonstratie tegen topploeg Engeland voor de finale van het EK in eigen land. De Red Lions verslaan de Engelsen met 3-0.

  Lees meer

  Deze poll is afgesloten.