• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Westerlo-coach: "Het mag elk weekend zo zijn"

  Groot feest gisterenavond in Westerlo, want na de 5-0-demonstratie tegen Virton heeft Westerlo zich verzekerd van de periodetitel. De leider deed door het puntenverlies van eerste achtervolger Eupen ook een heel goeie zaak in het klassement. "Maar we mogen enkel naar onszelf kijken", zegt een tevreden trainer Dennis van Wijk aan Sporza.

  Na een kwartier spelen wist Virton al dat het een moeilijke avond zou beleven in het kuipje. De bezoekers stonden dan al 3-0 in het krijt en keerden uiteindelijk met een droge 5-0 huiswaarts.

  Maar daar trok men zich bij Westerlo helemaal niks van aan, want de leider verzekerde zich na de demonstratie van de tweede periodetitel. "Ik had niet gedacht dat we in 2014 zo uit de startblokken zouden schieten", vertelt coach Dennis van Wijk aan Sporza.

  "We hebben een uitstekende wedstrijd gespeeld en hebben de vele kansen dit keer wel afgewerkt. We kenden de mindere punten van Virton en hebben het uitstekend uitgespeeld. Voor mij mag het elk weekend zo gaan."

  Van Wijk heeft van Westerlo een hecht blok gemaakt. "Het niveau op de trainingen is zeer hoog. De concurrentie is groot en dus geven mijn spelers elke dag het beste van zichzelf. Het is een leuke groep om mee te werken."

  Door de nederlaag van Eupen (1-0 bij Dessel) heeft Westerlo nu een voorsprong van vier punten op Eupen. Mogen Van Wijk en co dromen van de titel? "Als je bovenaan staat, moet je er voor gaan. Maar we hebben nog enkele stevige tegenstanders. Het niveau ligt veel hoger dan vorig jaar."

  "Maar ik heb altijd gezegd dat we enkel naar onszelf mogen kijken. Je mag nooit beginnen te rekenen. We moeten altijd klaar zijn voor de volgende wedstrijd."

  Belangrijke week voor Westerlo

  De troepen van Van Wijk mogen volgende week meteen de daad bij het woord voegen, want ze staan voor een belangrijke week. Woensdag proberen ze zich te kwalificeren voor de kwartfinales in de beker van België en zondag wacht alweer een belangrijke match tegen Sint Truiden (de nummer 4). "De match tegen STVV telt toch net iets meer. We kunnen hen op een aanzienlijke achterstand plaatsen", besluit Van Wijk.