• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Moyes: "Januzaj wordt een van de allerbesten"

  Januzaj had een voet in beide doelpunten tegen Swansea.

  Adnan Januzaj werd na zijn glansprestatie tegen Swansea uitgeroepen tot Man van de match. "Ik doe gewoon altijd mijn best", klinkt het bescheiden. Zijn ploegmaat Darren Fletcher zorgt dan maar voor de lof: "Hij is dé revelatie van het seizoen."

  Januzaj begon tegen Swansea op de nummer 10, achter spits Danny Welbeck. "Het grootste deel van de wedstrijd tegen Sunderland had hij al op die positie gespeeld en het uitstekend gedaan", zegt coach David Moyes.

  Toch besloot de coach de jonge Belg gisteren naar de linkerflank te verhuizen na de rust. "Hun rechtsback had al geel gepakt en Januzaj kan uitstekend dribbelen", zegt zijn ploegmaat Darren Fletcher. "Wij besloten alle ballen aan hem te geven en hij heeft ons niet teleurgesteld. Adnan is al het hele seizoen dé revelatie."

  Januzaj bleef in hetzelfde interview bescheiden. We hebben allemaal goed gespeeld en de drie punten zijn binnen", klonk het clichématig. "Of ik nooit nerveus ben? Nee, ik probeer altijd mijn match te spelen en doe gewoon mijn best."

  Het laatste woord geven we aan zijn coach. "We moeten nog geduldig met hem zijn. Hij moet op verschillende vlakken nog bijleren en evolueren, maar zijn natuurlijke talent en potentieel zijn zoals bij de besten ter wereld. En ik denk dat hij in de toekomst ook bij de besten van de wereld zal horen."