• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Miskirtchian wint en mag voor wereldtitel boksen

  Miskirtchian (l) klopte Takoucht (r) in 2011 al eens om de Europes titel.

  Alex Miskirtchian heeft de Fransman Sofiane Takoucht verslagen en mag binnenkort om de IBF-wereldtitel bij de pluimgewichten kampen. Hij is de derde Belg, na Jean-Pierre Coopman en Jean-Marc Renard, die om een wereldtitel mag strijden.

  Miskirtchian is drievoudig Europees kampioen bij de pluimgewichten, maar heeft zijn Europese titels laten schieten om zich volledig te concentreren op de IBF-wereldtitel. Die is momenteel in handen van de Rus Jevgeni Radovitsj.

  Gisteren nam hij het in Luik op tegen Sofiane Takoucht, die hij in 2011 al eens versloeg om de Europese titel. Net als toen haalde hij het nu op punten.

  Miskirtchian wordt zo de derde Belgische man die om de wereldtitel mag kampen. Jean-Pierre Coopman deed het in 1976 tegen Muhammad Ali, wijlen Jean-Marc Renard in 1989 tegen de Venezolaan Antonio Esparragoza.