• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Luzon: "Batshuayi wil bij Standard blijven"

  Luzon vindt de kritiek op de speelstijl van Standard onterecht.

  In La Manga analyseerde Standard-coach Guy Luzon de eerste episode van de competitie. "Wie kritiek heeft dat we te defensief spelen, verwijs ik naar de stand", vertelt Luzon aan Sportweekend. "We staan eerste, met 44 gemaakte goals."

  Standard is als competitieleider op winterstage vertrokken. Maar coach Guy Luzon weet dat de prijzen pas later uitgereikt worden. "Ik ben tevreden over ons seizoen tot nu toe, maar we zijn nog maar halfweg. We moeten zo blijven voortdoen", zegt de Israëliër aan Sportweekend.

  "Het is onze kracht dat we weinig goals slikken. We spelen georganiseerd en compact en iedereen verdedigt mee. Zo slikten we slechts twaalf competitiegoals."

  "Wie kritiek heeft dat we te defensief spelen, verwijs ik naar de stand. We staan eerste, met 44 gemaakte goals en 12 tegendoelpunten. Die kritiek raakt me dus niet."

  Wil Luzon de spelerskern bij Standard versterken in de transferperiode? "Als ik één of twee spelers zou willen aantrekken, zal ik dat wel met de voorzitter bespreken, maar ik ben tevreden met deze kern."

  En zijn er uitgaande transfers op til? "Er wordt heel wat geschreven over een mogelijk vertrek van Batshuayi. Maar hij traint toch bij ons en hij wil ook blijven."

  "Ons doel blijft de top drie. Maar als we op het einde nog kans maken op de titel, zullen we die zeker nastreven. Ik ken het play-off-systeem overigens uit Israël. Daar werd het wel na een jaar weer afgevoerd."