• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bunting kroont zich tot wereldkampioen darts

  Bunting liet zijn emoties na afloop de vrije loop.

  Stephen Bunting heeft zich in Frimley Green tot wereldkampioen darts bij de BDO-bond gekroond. In de finale was de Engelsman een klasse te sterk voor zijn landgenoot Alan Norris. De eindstrijd eindigde op 7-4.

  Bunting (28), die weggelopen lijkt uit de animatiereeks "Family Guy", kon pas na de pauze bij 3-3 afstand nemen van Norris. Hij hield zijn zenuwen beter onder controle en won. Daarna liet hij zijn tranen de vrije loop.

  "Eindelijk. Het is een geweldig gevoel om na al die jaren de wereldtitel te pakken. Ik wil iedereen die me steunt, danken", zei "The Bullet" Bunting.

  Geert De Vos, onze enige landgenoot op het WK, raakte niet verder dan de achtste finales.