• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Astana: "Nibali zal de Ronde van Vlaanderen rijden"

  Vincenzo Nibali won vorig jaar de Giro, maar gaat dit jaar voor Tour-winst.

  Vincenzo Nibali wil in 2014 zijn grote droom realiseren: de Ronde van Frankrijk winnen. Maar de Italiaan zal eind oktober bij de voorstelling van de Tour toch even geschrokken zijn, want de renners moeten enkele kasseistroken uit Parijs-Roubaix trotseren. Nibali wil dan ook niets aan het toeval overlaten en komt zich voorbereiden in de Ronde van Vlaanderen.

  Op 9 juli krijgen de Tour-renners tijdens de vijfde rit heel wat kasseistroken voorgeschoteld. Er moet 15,4 kilometer over kasseien gedokkerd worden en dat is niet meteen iets waar de klassementsrijders naar uitkijken. Ook in 2010 stond al eens een kasseirit op het programma en toen verloren heel wat toppers kostbare seconden.

  Vincenzo Nibali, die dit jaar resoluut voor Tour-winst gaat, heeft alvast een plan klaar om de etappe te overleven. Op 6 april staat hij aan de start van de Ronde van Vlaanderen.

  "Het heeft geen zin om de kasseien uit te proberen op training", zegt Astana-manager Giuseppe Martinelli in La Gazzetta dello Sport. "Nibali kent de kasseien niet, maar van alle topfavorieten voor de Tour kan hij tijdens die rit wel een kleine slag slaan. Hij kan zijn fiets beter sturen dan Froome of Contador."

  "Hij moet nu ondervinden hoe hij de stroken als eerste moet aansnijden en hoe je een bocht schouder aan schouder neemt. De Ronde van Vlaanderen is daar perfect voor geschikt."

  "Vincenzo reageerde zelf al enthousiast. Hij heeft nog nooit op kasseien gereden, maar ploegmakker Lieuwe Westra wordt zijn gids. Of het geen risico's inhoudt? Hij kan in elke wedstrijd iets tegenkomen en trekt ook niet naar Vlaanderen om de koers te winnen", besluit Martinelli.