• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Palante stierf door oververhitting in Dakar-rally"

  Palante stierf donderdag.

  Eric Palante, de Belgische motorrijder die donderdag overleed in de Dakar-rally, stierf wellicht door intense hyperthermie, oververhitting van het lichaam. Dat bleek uit de eerste resultaten van de autopsie bij de 50-jarige.

  De familie van Eric Palante heeft nieuws gekregen over de omstandigheden van zijn dood.  Door de combinatie van de extreme hitte in de Tucuma-woestijn en de vermoeidheid van Palante kon zijn lichaam blijkbaar niet meer afkoelen door te zweten en stierf hij door hyperthermie.

  "Hij was wellicht gestopt om te rusten, maar kon geen juiste beslissingen meer nemen. Hij had zijn helm en uitrusting nog aan toen hij gevonden werd", meldt de familie van de ervaren amateur.