• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vantornout: "Weinig kans om titel te verlengen"

  Vantornout wil niet te veel woorden vuil maken aan de balkjes.

  Zondag gaat Klaas Vantornout als titelverdediger van start op het BK veldrijden in Waregem. De Sunweb-Napoleon-renner blikt bij Sporza terug op zijn kampioenenjaar.

  Klaas Vantornout verraste vorig seizoen de favorieten op het Zilvermeer in Mol. Gevolg: de lange van Torhout mocht een jaar lang paraderen in de driekleur.

  "Het voorbije jaar staat in mijn geheugen gegrift. De driekleur geeft je een onbeschrijflijk gevoel", vertelt Vantornout aan Sporza.

  "Ik ben geen veelwinnaar en dat bleef zo, maar ik reed wel heel vaak in beeld met mijn mooie trui en daarom was ik zeker en vast een waardig kampioen."

  "De titel van vorig jaar was mijn eerste ooit, want bij de jeugd trok ik nooit aan het langste eind op het BK. Natuurlijk wil ik nog een tweede keer op het hoogste schavotje staan, maar dat wil iedereen en er zijn jaarlijks maar twee truien te verdelen."

  "Heb meestal prikkel nodig"

  Vantornout kwam de voorbije week nog in het oog van een mediastorm terecht door de balkjessoap. Komt hij nu extra gemotiveerd aan de start?

  "Het was zeker niet de plezantste week. Meestal heb ik wel zo'n prikkel nodig om helemaal top te zijn", bekent Vantornout bij Sporza. "Ik wil er niet veel meer over kwijt, maar ik ben ten onrechte beschuldigd en uiteindelijk vind ik dat de balkjes in mijn voordeel liggen."

  Vorig weekend liet de uittredende kampioen verstek gaan voor de Wereldbekerwedstrijd in Rome. Vantornout vertoefde in Calpe om uit te zieken.

  "Ik weet na m'n ziekte wel niet zo goed waar ik nu sta. Ik ga mijn best doen maar besef dat de kans klein is dat ik morgen win. Het wordt zwaar, de beste zal juichen."