• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Red Lions slikken opnieuw een late nederlaag

  Callioni wipt de 2-3 over doelman Vanasch.

  België heeft ook zijn tweede wedstrijd in de finale van de World League hockey verloren. De Red Lions kwamen via Tom Boon twee keer op voorsprong tegen Argentinië, maar slikten net als gisteren in de slotfase nog de 2-3.

  De Argentijnen trokken meteen naar voren, maar op de eerste Belgische aanval was het raak: Boon aarzelde niet en scoorde in de draai.

  Argentinië trok de stand na 22 minuten weer in evenwicht. Ibarra sneed vanaf rechts naar binnen, ging een vijftal Belgische verdedigers voorbij en kon aanleggen. Zijn strakke gekruiste schot verdween achter Vanasch in doel.

  Maar de Red Lions haalden met een voorsprong de rust. De bal kwam twee minuten voor de pauze bij Boon, die weer niet twijfelde, draaide en scoorde.

  Argentijnen scoren nog twee keer

  Na een kwartier in de tweede helft kon het toch weer opnieuw beginnen. Paredes stond aan de tweede paal goed opgesteld en kon een harde bal binnentikken.

  De match kon daarna nog alle kanten op, maar het was de Argentijnse kant die het dubbeltje tien minuten voor het einde liet zien. Een verre bal caprioleerde op een Belgische stick de lucht in en Callioni wipte de bal in één tijd over doelman Vanasch.

  België kreeg via Boon en Briels nog kansjes op een late gelijkmaker, maar die viel niet meer. Maandag speelt België zijn laatste groepsmatch, tegen Nederland. Daarna volgt een kwartfinale tegen een land uit groep A.

  België - Argentinië 2-3

  Doelpunten: 5' Boon 1-0, 22' Ibarra 1-1, 33' Boon 2-1, 50' Paredes 2-2, 60' Callioni 2-3

  België: Vanasch, Dohmen, Charlier, Thys, Denayer, Gougnard, De Saedeleer, Luypaert, Boon, Van Strydonck en Boccard
  Kwamen in: Van Aubel, Keusters, Briels, Dockier, Dumont en Thiery
   

  Meer informatie over de wedstrijd vindt u hier.

  Bondscoach: "We bleven onder ons niveau"

  Bondscoach Marc Lammers was niet tevreden, niet over de uitslag en niet over het geleverde spel. "Nee, we waren niet goed, dit was een van onze minste wedstrijden van het laatste jaar", zei de bondscoach aan Sporza. "En dan net op zo'n toernooi."

  "Zeker de ervaren spelers moeten er op zo'n moment staan en dat was niet het geval. We hebben bijna een halfuur met een man meer gespeeld. We bleven onder ons niveau en daar ben ik niet blij mee."

  "Toen de 2-2 viel stonden we zelfs met twee man meer. We hadden de 3-1 moeten maken, je mag nooit een voorsprong verdedigen. We zijn afgestraft, maar daar moeten we uit leren."

  "Nu volgen nog twee finales, tegen Nederland en dan de kwartfinale. Het zal echt beter moeten, want we waren nu twee wedstrijden minder dan we normaal zijn. We kunnen ook beter en dat moeten we laten zien tegen Nederland."

  Boon: "Vanaf woensdag alles winnen, dan zijn we kampioen"

  Doelpuntenmaker Boon zag ook dat het niet goed was. "We hebben het wel geprobeerd, maar vonden geen openingen", zegt hij. "We zullen op video moeten analyseren waar het in onze eerste twee wedstrijden verkeerd is gegaan."

  Maandag moet er gewonnen worden tegen Nederland. "We kunnen beter. Maar in deze formule van het toernooi, is er nog niks verloren. Als we vanaf woensdag alles winnen, zijn we kampioen. Als we Duitsland in de kwartfinale kunnen vermijden, is dat altijd beter. Maar we kunnen van iedereen winnen."