• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mourinho: "Hazard gaat op alle vlakken vooruit"

  Mourinho (r) is fan van Hazard (l).

  Chelsea-coach José Mourinho heeft nog eens de loftrompet bovengehaald voor Eden Hazard. "Vroeger trainde hij niet goed, maar nu werkt hij keihard voor het team."

  Hazard is in zijn tweede seizoen bij Chelsea dé man van de goals en assists. Vorige maand schitterde hij met twee goals in de 4-3-zege tegen Sunderland, maakte het enige doelpunt tegen Swansea en blonk ook in de 2-1-zege tegen Liverpool uit, wéér met een goal.

  "Hazard boekt op alle vlakken vooruitgang", zegt zijn coach José Mourinho in de aanloop naar de match tegen Hull van vanmiddag. "Vroeger stond hij erom bekend dat hij niet goed trainde. Nu zet hij zich nog niet het hardst in, maar hij is toch al een goeie professional op training."

  "Hij heeft altijd al veel kwaliteiten gehad en die heeft hij nog. Maar hij was niet echt productief en hij wist ook niet goed welk verdedigend werk hij moest opknappen of hoe er als team verdedigd moest worden."

  "Maar nu werkt hij keihard voor het team. Hij probeert een wedstrijd open te breken en is geen speler die een geweldige actie maakt en dan voor een halfuur uit de wedstrijd verdwijnt. Hij probeert nu de hele tijd de wedstrijd naar zijn hand te zetten."

  "Hij draagt de druk mee dat er van hem verwacht wordt dat hij een topspeler is, hij weet dus dat hij er elke wedstrijd moet staan. Neem nu onze match tegen Derby (in de FA Cup, red): hij begon op de bank, kwam er een halfuur voor het einde in en je voelde meteen dat hij op het veld stond. Dat soort spelers willen wij."