• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Slechts" 8 aankomsten bergop in Vuelta 2014

  Vorig jaar graaide Chris Horner de eindzege mee in Spanje.

  In Cadiz is vandaag de Ronde van Spanje voorgesteld. De Vuelta telt 8 aankomsten bergop en eindigt voor het eerst sinds 1993 niet in Madrid, maar in Santiago de Compostela. In het pelgrimsoord weten we na een tien kilometer lange tijdrit wie de opvolger wordt van veteraan Chris Horner.

  Tijdens de vorige editie lag de streep elf keer bergop. Net zoals toen opent de grootste wielerwedstrijd in Spanje met een ploegentijdrit, dit keer in Andalusië.

  De Pyreneeën worden niet aangedaan, terwijl de mythische aankomst op Lagos de Covadonga (15e etappe) opnieuw zijn intrede maakt. Samen met de klim naar La Farrapona (16e etappe) zullen daar zeker brokken gemaakt worden.

  In de voorlaatste etappe lijkt de aankomst bovenop de Ancares voor scherprechter te spelen. Als afsluiter heeft de Vuelta-organisatie, tegen de traditie in, niet gekozen voor Madrid, maar wel voor Santiago de Compostela. Na een tijdrit van 10 kilometer in het pelgrimsoord  weten we wie in de voetsporen treedt van Chris Horner.

  Aerts: "Parcours ideaal voor Monfort"

  "De Vuelta is minder spectaculair en lastig dan de voorbije twee jaar", reageert Mario Aerts, ploegleider bij Lotto-Belisol. "Het klassement kan veranderen tot de laatste dag."

  Eerder raakte al bekend dat Maxime Monfort, nieuwbakken lid van de Lotto-formatie, als kopman aan de start komt. "Dit parcours is ideaal voor Maxime", vertelt Aerts.

  "De tijdrit na de eerste rustdag bevat een klimmetje, dat zeker op maat is van hem. Het is ook een voordeel voor Monfort dat de renners niet de hoogste bergen voorgeschoteld krijgen."