• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  NVA-schepen: "KVM-fans blootgesteld aan asbest"

  De KVM-fans schoten hun club ter hulp.

  Een storm blies vorige week het dak van het stadion van KV Mechelen aan flarden. De fans kwamen de volgende dag helpen om puin te ruimen, maar NVA-schepen Marc Hendrickx maakt zich zorgen over de gezondheid van de supporters. De brokstukken blijken immers het kankerverwekkende asbest te bevatten.

  "Ik heb er mijn twijfels over of die supporters daar met de nodige veiligheidsmaatregelen aan de slag zijn gegaan", zegt Marc Hendrickx aan Radio 2.

  "Op het veld zijn materialen beland met asbest in. Als die mensen dat hebben opgeruimd zonder handschoenen of andere pakken die gespecialiseerde firma's daarvoor gebruiken, dan vind ik het toch zeer bedenkelijk hoe dat verlopen is. KV Mechelen is daar uit de bocht gegaan", vindt de schepen.

  "Experts zijn niet zeker over aanwezigheid asbest"

  KV Mechelen wou vanavond toch enige duidelijkheid scheppen over de berichten. "Na een eerste schoonmaakactie heeft de brandweer gemeld dat een aantal dakplaten asbest konden bevatten", meldt de club.

  "Wij hebben onze medewerkers meteen op de hoogte gebracht en hebben maatregelen genomen, zoals beschermende kledij, voor wie aan de seats aan het werk was. De overige mensen werkten met een standaardbescherming."

  "Experts hebben ons bevestigd dat ze niet zeker zijn dat er asbestvezels in de platen van de seats zitten. Zij lieten ook weten dat asbest schadelijk is tijdens het breken van de vezels in de platen."

  Ongeruste medewerkers kunnen contact opnemen met de ombudsdienst van KV Mechelen.