• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mourinho: "Vertrek De Bruyne is misschien goed idee"

  "We hebben geen vervanger nodig als De Bruyne vertrekt."

  Chelsea-trainer Jose Mourinho lijkt zich niet meer te verzetten tegen een vertrek van Kevin De Bruyne uit Londen. Op een persconferentie zei Mourinho dat Chelsea de voorstellen van een aantal ploegen onderzoekt en de Londenaars een goeie zaak zouden kunnen doen met de verkoop van De Bruyne.

  "Er bestaat een kans dat De Bruyne vertrekt", vertelt Mourinho. "Hij is een speler die de interesse wekt van verschillende clubs en we onderzoeken de voorstellen die we voor hem hebben gekregen."

  "We denken dat een van de voorstellen zowel voor de spelers als voor de club interessant is." Het is geen geheim dat de Duitse club Wolfsburg De Bruyne graag zou inlijven.

  "We weten dat De Bruyne een uitstekende speler is met een groot potentieel. Ik blijf dus ook zeggen dat ik blij zou zijn als hij bij ons blijft, maar we moeten ook rekening houden met het profiel en de persoonlijkheid van elke speler."

  "De Bruyne wil waarschijnlijk een beetje te graag vertrekken en dat is misschien een goed idee omdat we destijds niet veel betaald hebben. We kunnen hem nu verkopen voor een hoger bedrag." Chelsea betaalde in 2012 negen miljoen euro aan Genk voor De Bruyne.

  "Een bod op De Bruyne is nog niet aanvaard, maar ik denk wel dat we een akkoord zullen vinden."