• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  KV Mechelen: "Match tegen RSCA blijft wellicht op 19 januari"

  De storm van 3 januari zorgde voor veel schade aan het stadion.

  KV Mechelen-Anderlecht blijft wellicht op 19 januari. Vanochtend zaten KV Mechelen, Binnenlandse Zaken, de brandweer en de Kalendercommissie bij elkaar, nadat de storm van vorige week zware schade had toegebracht aan het stadion. "Alleen het weer kan nog voor problemen zorgen bij de herstellingen", zegt stadiondirecteur Marc Faes.

  Vorige week vrijdag raasde er een plotse storm over het land, vooral Mechelen werd zwaar getroffen. Delen van de daken Achter de Kazerne werden daarbij weggeblazen. Er was zo veel schade dat er meteen vraagtekens werden geplaatst achter de thuismatch van 19 januari tegen Anderlecht.

  "We stellen alles in het werk om de wedstrijd te laten plaatsvinden en we gaan er ook vanuit dat dat kan", zegt Marc Faes. "De tribune aan de kant van Telenet en de grote staantribune zullen de aannemers zonder problemen kunnen opleveren."

  "Voor het businessseatsgebouw hebben we dan weer een zeer strakke timing. Alleen zijn we daar ook afhankelijk van het weer om alle dakwerkzaamheden te kunnen laten gebeuren."

  Op vrijdag 17 januari moeten de veiligheidsdiensten hun definitieve goedkeuring geven.