• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kompany steunt "concurrent" Fellaini

  Kompany is helemaal terug bij Manchester City.

  Na heel wat blessureleed in 2013, gaat het Vincent Kompany in 2014 opnieuw voor de wind. Met zijn ploeg Manchester City is Kompany zowel in de competitie als in de Champions League nog in de running voor de prijzen en in juni wacht het WK in Brazilië. Maar Kompany denkt niet alleen aan zijn eigen situatie. Hij heeft ook Marouane Fellaini een hart onder de riem gestoken.

  Fellaini heeft zich sinds zijn transfer naar Manchester United in de zomer al meermaals geblesseerd en werd ook door de eigen fans op de korrel genomen.

  "Mensen mogen niet vergeten dat het Fellaini's eerste seizoen is bij Manchester United na zijn grote transfer", vertelt Kompany aan een Engels radiostation. "Hij verdient tijd."

  "Dat klinkt misschien vreemd uit de mond van een Manchester City-speler, maar ik hoop dat hij snel terugkeert op het hoogste niveau. Hij is ook een belangrijke speler voor België."

  "Fellaini is een speciale speler. Je voelt gewoon zijn invloed op het team als hij meespeelt. Manchester United zal hem nog hard nodig hebben."

  "Groepsgevoel bij Rode Duivels is ongekend"

  Tijdens het radio-interview werd Kompany ook gevraagd hoe erg hij uitkijkt naar het WK in Brazilië. "Voor België is dit het eerste WK in meer dan tien jaar. Voor mij het eerste WK uit mijn carrière. Het hele land kijkt er naar uit."

  "We hebben een hele goeie generatie voetballers met een heel goeie attitude en sterke persoonlijkheden. We kunnen er niet om heen, we moeten de eerste ronde op het WK overleven."

  "Maar het is een WK. Alle landen die aanwezig zijn, verdienen dat ook. We mogen dus niemand onderschatten. Maar ik heb heel veel vertrouwen in ons team. Niet alleen in onze voetbalkwaliteiten, maar vooral in het groepsgevoel. Dat is het beste dat ik ooit heb gekend."