• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Freestyleskiester Katrien Aerts: "Ik heb nog werk"

  Katrien Aerts bereidt zich voor op haar eerste Olympische Spelen.

  Voor Katrien Aerts is de Wereldbekermanche in Breckenridge geen succes geworden. De freestyleskiester oefende haar kunstjes in voor Sotsji, maar viel twee keer in de halfpipe. Ze eindigde op de 33e en laatste plaats in de Verenigde Staten.

  "Nog nooit meegemaakt", vertelt Katrien Aerts. "Ik was zonder veel verwachtingen aan de wedstrijd begonnen. Ik had geen druk om nog een prestatie te moeten neerzetten."

  "Ik zag deze wedstrijd gewoon als een training. Ik wou mijn runs voor de Olympische Spelen zo goed mogelijk uitvoeren. Helaas verliep dat niet zo goed. Ik kwam twee keer ten val op mijn vierde sprong, mijn "unnatural 540"."

  "Ook al speelt deze uitslag totaal geen rol, ik ben toch teleurgesteld. Vallen is nooit leuk. De tweede crash was bovendien ook redelijk pijnlijk. Ik verstuikte mijn duim, maar dat is een blessure die we als skiërs wel gewoon zijn, de "skiduim"."

  "De volgende dagen ga ik vooral proberen te rusten. En daarna weer volop trainen, ik heb nog werk!" Op 20 februari moet Aerts er staan. Dan gaat ze de olympische halfpipe in.

  Katrien Aerts in actie