• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Flipkens opent Australian Open tegen Robson

  Sportvrouw van het Jaar Kirsten Flipkens

  Kirsten Flipkens (WTA-19), Yanina Wickmayer (WTA-61) en Alison Van Uytvanck (WTA-112) kennen hun tegenstandsters in de eerste ronde van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen dat maandag in Melbourne op gang geschoten wordt.

  Australian Open: eerste ronde (v)

  Kirsten Flipkens (WTA-19) - Laura Robson (WTA-46)

  Voor Kirsten Flipkens, het 18e reekshoofd in Australië, wordt het haar eerste ontmoeting met Laura Robson (foto) in het WTA-circuit.

  De 21-jarige Britse is met twijfels naar Melbourne afgezakt. Op het voorbereidingstoernooi van Auckland moest ze tegen Yanina Wickmayer de handdoek in de ring gooien met een polsblessure.

  In 2012 leidde Robson het einde van de carrière van Kim Clijsters in. In 2012 klopte ze de tenniskampioene in de tweede ronde van de US Open: 7-6 en 7-6.

  Yanina Wickmayer (WTA-61) - Dinah Pfizenmaier (WTA-92)

  Yanina Wickmayer (foto) is niet 100 procent. De Belgische nummer twee is ziekjes aan het seizoen begonnen.

  Volgende week ontmoet Wickmayer een eerste keer Dinah Pfizenmaier. De 21-jarige Duitse speelster maakt haar debuut op de Australian Open. Op Roland Garros bereikte ze vorig jaar de derde ronde.

  Alison Van Uytvanck (WTA-112) - Virginie Razzano (WTA-98)

  Alison Van Uytvanck (foto) is de derde Belgische in Melbourne. De 19-jarige maakt haar debuut op een grandslamtoernooi.

  Virginie Razzano is een ervaren rot. De 30-jarige Française draait al 15 jaar mee. Op de Australian Open haalde ze vier keer de derde ronde: in 2001, 2006, 2008 en 2009. Tegen van Uytvanck speelde ze nog nooit.

  Bij de mannen staat er voor het eerst sinds lang geen enkele landgenoot rechtstreeks op de hoofdtabel. Ruben Bemelmans (ATP-148) werkt zaterdag wel zijn derde en laatste kwalificatieronde af.