• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Gendt: "Tonen dat ik beter kan dan vorig jaar"

  Na een kwakkeljaar heeft Thomas De Gendt het ter ziele gegane Vacansoleil ingeruild voor Omega Pharma-Quick Step. De Gendt is erop gebrand zich te tonen in het nieuwe jaar. Sprinter Mark Cavendish is dan weer in zijn nopjes met de komst van zijn vriend Mark Renshaw.

  "Je kunt op slechtere plaatsen terechtkomen", vertelt Thomas De Gendt over zijn nieuwe werkgever. "In mijn positie van vorig jaar pak je zowat alles aan. Ik heb uiteindelijk een kans gekregen bij een van de beste ploegen van de wereld."

  "Dat was een serieuze opluchting voor mij. Ik was al blij dat het seizoen voorbij was en dat ik aan de winter kon beginnen. Zo kon ik mijn focus verleggen op het komende seizoen."

  "Qua omkadering is alles wel een trapje hoger bij Omega Pharma-Quick Step. Mijn fiets is super, de begeleiding is super, alles is prima geregeld. Het is op alle vlakken een verbetering."

  "In het nieuwe seizoen wil ik tonen dat ik beter kan dan wat ik vorig jaar liet zien. Mijn eerste doel wordt om opnieuw mijn niveau van 2012 te halen. Als dat lukt, kan ik weer proberen om koersen te winnen. "

  "Dat ik altijd mijn eigen zin wil doen? Dat wordt gezegd, maar ik denk dat dat wat overdreven is. Ik doe wat ik denk dat het beste is voor mezelf. Als iemand iets zegt wat mij zint, dan doe ik dat gewoon. Anders probeer ik er een eigen draai aan te geven."

  "Tot nu toe heb ik naar alles geluisterd wat de ploeg mij gezegd heeft. Ik train zoals zij het vragen en dat werkt. Dan volg ik ook."

  Cavendish: "Ben de gelukkigste sprinter ter wereld"

  Mark Cavendish is ook in zijn nopjes, want Omega Pharma-Quick Step haalde in het tussenseizoen Mark Renshaw aan boord. De Australiër bewees in het verleden al de ideale locomotief te zijn voor de snelle Brit. "Ik ben de gelukkigste sprinter ter wereld", zegt Cavendish.

  "Nu onze sprinttrein ook op mijn vriend Renshaw kan rekenen, zullen we nog sterker voor de dag komen. Ik schiet heel goed met hem op. We bleven altijd contact houden. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik hem er graag bij wou."

  "Ik merk dat verschillende grote en bijzonder sterke sprinters op de voorgrond treden. De topsnelheden liggen steeds hoger. Daarom heb ik voor het eerst in mijn leven tijd in het fitnesscentrum doorgebracht."

  "Van de druk ben ik niet bang. Er kan niet méér druk liggen op iemands schouders dan wat ik de afgelopen zeven jaar heb ervaren. Ook vorig seizoen werd er veel van mij verwacht. Ik kwam naar hier om etappezeges in grote rondes te halen, en dat is me gelukt."